Begeleiding bij creatieve projecten

Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.
Direct naar:
Image

Begeleiding bij creatieve projecten

Heb je een creatief project (een toneelstuk, roman, schilderij, foto, blog, theaterconcept) maar loop je vast of begin je er niet aan omdat jij...
 • De essentie niet te pakken krijgt.
 • Het overzicht kwijt bent en behoefte hebt aan structuur.
 • Worstelt met een creatieve blokkade.
 • Onzeker bent over jezelf en/of over je idee.
 • Jouw idee niet goed vertaald krijgt in een concept.
 • Behoefte hebt aan een sidekick, een creatieve sparringpartner.
 • Nood hebt aan een stok achter de deur.

Roca helpt jou sneller, inhoudelijker, creatiever bij de essentie van jouw project te komen.

Wat kan begeleiding bij creatieve projecten allemaal voor jou betekenen?

Judith: 'Als begeleider bij creatieve trajecten geef ik jou wat jij nodig hebt om tot de kern van jouw creativiteit en jouw project te komen. Omdat elk proces en elke persoon anders is, zal de nadruk steeds ergens anders liggen; meer ambachtelijk, meer psychologisch, meer praktisch. Als je wilt bestudeer ik jouw materiaal vóór de coachingssessies zodat we, als wij elkaar ontmoeten, daar op kunnen reflecteren.

In mij vind je een intelligente, creatieve vakvrouw/inspirator/sidekick/gesprekspartner die er heilig in gelooft dat, wanneer jij tot de essentie komt van wie jij bent en wat jij wilt maken, jouw project en jijzelf vleugels krijgen.'

'Als je het kunt dromen, kun je het ook doen!'

Image

Hoe zou het zijn als iemand, die het beste in jou naar boven haalt, jou ook nog...

 • Helpt je idee handen en voeten te geven door er samen naar te kijken.
 • Precies de goede vragen stelt waardoor jij (her)ontdekt wat je wilt en inspiratie krijgt.
 • Op je blinde vlekken wijst.
 • Helpt structuur aan te brengen.
 • Helpt je concept en actieplan helder en uitvoerbaar te maken.
 • Ideeën en alternatieven aanreikt.
 • Opdrachten geeft en fungeert als stok achter de deur.

Een cliënt over Judith:

'Ik was één van de zovelen die keer op keer botste op een bureaublad vol onafgewerkte ideeën, schrijfsels en concepten. Het ontbrak me aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en vooral aan een plan. Op een goede dag lees ik een warme oproep van Judith van Roca Coaching met de boodschap dat ze artistieke coach is. Mijn ogen bleven hangen en ik voelde diep vanbinnen dat dat is wat ik nodig had. Ik had net een boek gelezen waarin gesteld werd dat een mens altijd andere mensen nodig heeft in het realiseren van z’n dromen. Mijn hart maakte een sprongetje en ik belde haar op. Een paar weken later verliet ik na een prachtig gesprek van 3 uur haar gespreksruimte met een plan. De eerste keer in mijn leven had ik een plan. Eén waar heel mijn hart en ziel in gelooft. Gesteund door haar mooie en wijze woorden schrijf ik dagelijks een pagina. Een lang gekoesterd boek is aan het geboren worden. Om de zoveel tijd dank ik Judith in stilte voor het zien wat ik niet zag. De dag dat ik met mijn boek in mijn handen sta te glunderen weet ik dat zij er ook zal staan. Naar dat moment kijk ik nu al uit. Dank, eeuwig dank Judith.'

Artistieke bezielde groet,
Steve Aernouts - acteur/schrijver/verteller

Judith over schrijfcoaching:

Eén van de mogelijkheden binnen ’begeleiding creatieve projecten’.

Judith: 'Als schrijver/coach/regisseur vind ik het geweldig om andere schrijvers te coachen en te inspireren bij het schrijven. Ik onderscheid me van andere schrijfcoaches omdat, naast de beheersing van het ambacht (door mijn werk als docent, regisseur en schrijver), ik me vergaand heb ontwikkeld in de psychologie van het schrijven: wat heb jij nodig om tot schrijven te komen; hoe vind jij binnen het ambacht jouw stijl en eigenheid, hoe ga je om met een writer's block.

Gratis kennismaken of een proefsessie?

Loop jij rondjes met een creatief project onder je arm? (roman, voorstelling, kunstwerk, creatief concept) maar weet je niet hoe je moet beginnen of juist door moet gaan? Ben jij dat getob meer dan ZAT en schreeuwt alles in jou om verandering en doorbraak?

Mail dan voor een gratis proefsessie of kennismaking.

Wat belooft Roca Coaching jou?

 • Inzicht in jouw obstakels, en de sleutel om daar zelf mee aan de slag te gaan.
 • Vakkennis en ambacht.
 • Inspiratie, ideeën, een sidekick, een sparringpartner.
 • Overzicht, structuur, een creatief stappenplannen.
 • Opdrachten, inhoudelijke reacties, een stok achter de deur.
Aan het einde ga jij geïnspireerd naar huis met een afgerond, uniek project waar je trots op kunt zijn!
Image

Tarieven & praktisch:

Na een gratis kennismaking (30 minuten) volgt een eerste sessie (80 minuten) waarin de doelen worden geformuleerd. Ook plannen we het aantal keer dat we elkaar ontmoeten en geef ik je (eventueel) opdrachten mee naar huis. Meestal vinden de ontmoetingen om de week plaats. Een sessie duurt 80 minuten.

De sessies zijn mogelijk in de Roca studio of middels (video)bellen.

Particulier

60 minuten:
€ 90,- excl. btw

90 minuten:
€ 115,- excl. btw

Bedrijven

60 minuten:
€ 130,- excl. btw

90 minuten:
€ 165,- excl. btw

Mocht er veel voorwerk zijn (denk bijvoorbeeld aan het lezen van meerdere bladzijden ingeval van een toneelwerk of roman, het bezoeken van een tentoonstelling of de doorloop/try-out van een voorstelling), dan worden deze voorbereidingsuren apart in rekening gebracht, dit tarief wordt vooraf besproken.

Image

Referenties

Studio Den Haag

Roca Coaching beschikt over een eigen coachingsstudio in een prachtig monumentaal pand middenin het historische hofkwartier in een van de oudste straten van Den Haag. Je kunt er -naast rust en aandacht- altijd op een kopje koffie of thee rekenen. Eens in de week werkt Judith een dag in Zeeland.

Adres (alleen op afspraak)
Roca Coaching studio
Juffrouw Idastraat 11
2513 BE Den Haag