CUT THE CRAP

CUT THE CRAP

Ik had die dag geen coachingsgesprekken, het was maandag. Maandag betekende achterstallige administratie, mijn dochter uit school opvangen, verteren dat het weekend voorbij was en drie hondendiensten draaien (de ochtendwandeling, de lunchwandeling en de wandeling in de vroege avond). Ik was die ochtend met moeite mijn bed uitgestapt.

Zelfs de douche had me niet wakker gekregen. Mijn haar wilde zich niet laten temmen, en tegen de tijd dat ik ready-to-go in mijn gympies stapte had ik al twee panty's kapot getrokken.

9.00 AM, ik rende naar beneden.

In de gang, naast mijn sportfiets, stond de rugzak die ik de avond ervoor had klaargezet (computer, oplaadkabel, agenda, schriftje 1, schriftje 2, verkreukelde papieren, drie to do lijsten, bonnetjes, bonnetjes, bonnetjes, facturen en een breiwerkje voor de ontspanning). Daarnaast wachtte de hockeytas van mijn dochter. Zoals elke maandag zou mijn meisje bij mij op kantoor haar huiswerk maken om dan met zwiepende staart naar de hockey te fietsen. Ik had beloofd haar tas mee te nemen.

De dag was nog jong.

'Kun je me helpen met alle spullen?' riep ik. 'NEE!' klonk het van boven. Mijn man werkte thuis. Als het op in-actie-komen en planning aankwam leken de kinderen helaas op mij, de 'man van het vlees' had een dagtaak aan ons, ik begreep zijn nee dus wel.

De hond vlijde zijn kop langs mijn benen en ging op mijn voeten liggen. Ook ik liet me zakken op een stoel. Waarom was het toch zo moeilijk? Opstarten, stromen, leven. En hoe vreemd was het dat ik juist van stagnatie mijn beroep had gemaakt. Ik dacht aan mijn van-chaos-naar-actie-plan (ik ontwikkel pakketten voor hoogopgeleide creatieven die net als ik moeite hebben zichzelf en hun ideeën in de wereld te zetten) en besloot mezelf eens stevig bij de staart te pakken, call to action!' Ik deed mijn ogen dicht en fluisterde:

A) Zorg dat je je droom helder hebt voordat je gaat denken aan leeuwen en beren. 

B) Buig je probleem om naar een uitdaging.

C) Ideeën generen.

D) Plan maken.

E) Cut the crap! Gaan!

Ik volgde mijn stappen en het werkte. Voor een moment dacht ik dat ik de hond 'simplicity meets complexity!' hoorde blaffen. Met de bepakking stevig vastgebonden op mijn bagagedrager en de hondenriem in mijn rechterhand fietste ik door de stad. Zelfs toen het hondenbeest stopte om te kakken, -waardoor ik bijna viel, af moest stappen, poep moest ruimen, en herpakken moest-, bleef ik goedgeluimd.

Met de poepzak wiegend in de linkerhand en het trekkende beest aan mijn rechter, fietste ik verder. Ik passeerde een billboard waarop een vrouw met lang haar en zwoel getuite lippen stond (alsof ze met haar hele zijn niets dan seks van de mensheid verlangde). Instinctief ging ik ook wat rechter op mijn zadel zitten, kont naar achter, borst vooruit. Deze beweging maakte dat mijn fiets vervaarlijk schommelde waardoor de hockeytas, die overdwars op de bagagedrager lag, kieperde. Snel haakte ik mijn linkervoet onder de tas, en hervond balans.

De groenteboer op de hoek die mijn dwaling zag knipoogde. Ze bestonden dus nog, mannen die van middelbare, chaotische, mollige, inspiratiezoekende, groeiende, schommelende, mensmoedervrouwen met een hond én ontembaar haar hielden. Brutaal keek ik naar de billboardvrouw, ze had nog een lange weg te gaan.

 

Ben jij creatief, hoog opgeleid en werkzaam in bijvoorbeeld de media, reclame, (podium)kunsten of ben je schrijver of ontwerper? Zit jij boordevol potentie maar lukt het jou niet om jezelf of je ideeën stevig in de wereld te zetten? Met als gevolg dat je stagneert en je als mens én creatieveling er niet uit haalt wat erin zit? Bij Roca Coaching krijg jij, op basis van een grondige intake, een stappenplan op maat. Middels een uitgebreide analyse, diepgaande coachingssessies, persoonlijke opdrachten, oefeningen en adviezen, help ik jou in acht stappen van stagnatie, chaos en onzekerheid naar overzicht, daadkracht en zelfvertrouwen. Roca is jouw pad naar innerlijke balans, erkenning en minder (creatieve) eenzaamheid.

Meer weten? Bel 06-16852729 of mail me voor een gratis kennismaking op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Dit Roca Traject is nieuw en staat nog niet op de website!) www.rocacoaching.nl

 afbeelding Eko Nugroho