HÉ CREATIEVELING!

HÉ CREATIEVELING!

Kom je niet verder in je leven en/of je werk?

ZIT JE VAST omdat onverwerkte ervaringen of beperkende overtuigingen (ik kan het niet, ik durf het niet, ik ben het niet waard, ik ben niet slim genoeg etc) jou in hun greep houden?

Vind jij dat je al veel geprobeerd hebt (bv therapie, trainingen, op eigen kracht) maar dat niets jou echt verder helpt?

Bij Roca Coaching voor Creatievelingen kun je naast coaching in de vorm van gesprekken en oefeningen, ook GECOACHT WORDEN m.b.v. EMDR; een combinatie van praten, oefeningen en EMDR kan ook.

VLIEGEN

'Op mijn twaalfde ben ik geworden wat ik nu ben, op een kille bewolkte dag in de winter van 1975. (…) Dat is lang geleden, maar ik heb geleerd dat het niet waar is wat ze over het verleden zeggen, dat je het kunt begraven. (…) Als ik nu terugkijk, besef ik dat ik de afgelopen zesentwintig jaar die steeg in ben blijven turen.'

Uit: De vliegeraar, van Khaled Hosseini

EMDR

EMDR

Om cliënten nog sneller te helpen bij het verwerken van nare ervaringen, trauma’s en beperkende overtuigingen die ten grondslag liggen aan het feit dat ze in leven of werk vastzitten, heb ik een EMDR training gevolgd.

Wat is EMDR?

IEMAND MET ZIJN SCHADUW CONFRONTEREN, IS HEM ZIJN EIGEN LICHT LATEN ZIEN

Cliënte A kwam met allerlei mitsen en maren, redenen waarom ze nog steeds niet aan haar schilderij begonnen was: zorgen die ze had om haar familie, geld dat verdiend moest worden, oorlog, oorlog, oorlog, de ontregelende werking van vluchtelingen ...

Zelfs toen ze boven water had dat van alles, schilderen haar het meest gelukkig maakte, dat het haar beste proteststem, haar krachtigste wapen, haar zuiverste communicatiemiddel was. Zélfs toen ze besefte dat ze als kunstschilder het mooiste van zichzelf aan de wereld kon geven, ging ze door met het opsommen van bezwaren.

Toen haar coachtijd voorbij was mompelde ik dat als het haar in deze mate aan zelfliefde, zelfvertrouwen, moed, discipline, urgentie en contact met zichzelf ontbrak, ze zich er maar beter bij neer kon leggen dat ze een wandelend compromis was.

Eindelijk werd het stil.

KERSTCADEAU 2022

KERSTCADEAU 2022

zeg NEE tegen TE veel reerug en konijn, 

zeg NEE tegen TE lang aan tafel zitten en mateloze schranspartijen, 

zeg NEE tegen jezelf NIET uitspreken,

zeg NEE tegen geweld,

zeg NEE, zeg NEE, zeg NEE, tegen kerstjurken en pakken die te strak zitten, 

zeg NEE tegen ONZIN-CONVERSTATIE gelardeerd met sentimentele kerstgedachten, 

zeg NEE tegen opdringerigheid en NEE tegen zij die ONGEVRAAGD met hun fikken aan je zitten,

zeg NEE tegen dure kerstcadeaus die – door kinderen? – voor een habbekrats werden gemaakt,

zeg NEE tegen armoede, ondervoeding, verwaarlozing en zeg NEE tegen eenzaamheid,

 

maar zeg vooral ook … JA

LIEVE COACH, HELP ME … WAAROM HOUD IK NIET VAST AAN MIJN EIGEN SMAAK EN MENING? (nummer 8)

LIEVE COACH, HELP ME … WAAROM HOUD IK NIET VAST AAN MIJN EIGEN SMAAK EN MENING? (nummer 8)

'Lieve coach, ik ben het zat dat ik altijd maar goed gevonden wil worden! Ik ben nu 43, moeder, en als fotograaf best succesvol. Maar als ik, wie dan ook, mijn foto's laat zien, is het alsof de mening van die ander de enige waarheid is. Ik wil dan alleen nog maar goed gevonden worden! Waarom houd ik niet vast aan mijn eigen mening en smaak? Groet, Maxi'