DE TECKEL

DE TECKEL

De teckel lag futloos op de hete stenen. Was hij bewusteloos? Drie meter verderop stond zijn baasje, zonder enige overtuiging aan een lange, diervriendelijke hondenriem te trekken. Het hondenlijfje schokte.

'Die keffers zijn aan een heuse opmars begonnen,' had mijn man twee dagen daarvoor nog gefluisterd. We liepen door de Haagse Bosjes en onze hond, een goedzak (zie foto), ging voor de zoveelste keer voor de burgemeester onder de honden, de blaffende worst op pootjes, het zelfingenomen stokbrood, op zijn rug liggen. (Dit tot schaamte van mijn man die tegen beter weten in onze hond als een verlengstuk van zijn eigen eigen identiteit, en dus zijn mannelijkheid, blijft zien! Maar dit ter zijde). Terug naar de teckel die in de hitte op de stenen lag. Begreep zijn baasje wel dat het voor dit soort kapriolen écht te heet was? Moest ik stoppen en omkeren? (ik zat op mijn fiets).

Door mijn hoofd flitste al die keren dat mijn kinderen zich in de supermarkt gillend op de grond hadden geworpen. Hoe ergerlijk was de bemoeienis van al die bemoei-trutten (moeders die níet begrepen dat negeren vaak de beste strategie is) toen geweest. Resoluut fietste ik verder.

's avonds, in de bank, mijn maag draaide; de herinnering aan het verpletterde beestje wilde me maar niet loslaten. Ik stond op, lijnde de hond aan en stapte in mijn slippers.

Na een wandeling van zo'n dertig minuten naderden we de bewuste plek ... Ik zag niks vreemds, gelukkig! Geen geronnen bloed, geen restjes vastgekleefde vacht of huid. Mijn hond keek me vragend aan en deed een plas. 

'Soms is het moeilijk inschatten of je je verantwoordelijkheid moet nemen,' fluisterde ik in zijn oor terwijl hij klaterde. Hij knikte (we communiceren goed samen). 

Door het donker wandelden we terug naar huis.

 

Voel jij je soms net zo nock-out als die Teckel? Of lukt het jou, net als het baasje, niet goed de regie te nemen (over je leven en/of je werk?) Worstel je met vragen als: WIE ben ik? WAAROM loop ik vast? HOE kan ik dat veranderen en WAT moet ik doen om het beste uit mezelf te halen? Neem dan contact op voor een gratis Roca Coaching Kennismaking: 06-16852729, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roca Coaching is er voor creatievelingen die het niet lukt het maximale uit hun leven en/of werk te halen.  Met Roca sla je je vleugels uit!