TRAGE BUSINESS

TRAGE BUSINESS

'Dit had ik veel eerder moeten doen,' zei ze, 'dingen waar ik al jaren tegenaan loop lossen hier op als sneeuw voor de zon.' Ze keek uit het raam van mijn groene, plantrijke coachingsruimte, terwijl snot van haar neus naar haar mond kroop en tranen in haar ogen beten.

Gisteren, toen de osteopaat zijn vingers in mijn organen drukte dacht ik ongeveer hetzelfde; waarom had ik niet eerder zijn hulp gevraagd bij mijn zeurende rug, mijn jankende blaas en mijn immer stramme schouders? Waarom investeerde ik wél in nieuwe kleren en liet mijn haren knippen, maar bleef ik een schraper als het over geld, en vooral tijd, voor mijn fysieke en mentale gezondheid ging? Was ik dan zó gewend aan maakbaar en snel?

'Gedragsverandering is trage business,' verzuchtte ik, terwijl de osteopaat mijn lichaam (hij had me inmiddels in een soort houtgreep, en alles in mij kraakte) met zorg terug op de tafel legde.

Op de fiets naar huis stelde ik mezelf de vraag die ik vaak aan mijn cliënten voorleg; hoe ziet je ideale toekomst, jouw droom eruit. Wat meteen opborrelde: structurele mind & bodycoaching voor iedereen, om te beginnen op alle scholen, en vanaf 18+ in het basispakket van elke ziektekostenverzekering!

'Auto's krijgen verdomme toch ook een APK keuring!?’ mompelde ik verontwaardigd.

Tevreden met mijn strijdlustige zelf besloot ik nog een extra rondje te fietsen. Dit keer met speciale aandacht voor de herfst, die steeds meer greep op de stadsbomen kreeg.

Voor jou, lezer, deze oproep: heb eens wat vaker schijt aan je looks! Omarm alle seizoenen van het lichaam. En vooral, zorg goed voor je mind, body en soul, en handel daarbij duurzaam!