IEMAND MET ZIJN SCHADUW CONFRONTEREN, IS HEM ZIJN EIGEN LICHT LATEN ZIEN

Cliënte A kwam met allerlei mitsen en maren, redenen waarom ze nog steeds niet aan haar schilderij begonnen was: zorgen die ze had om haar familie, geld dat verdiend moest worden, oorlog, oorlog, oorlog, de ontregelende werking van vluchtelingen ...

Zelfs toen ze boven water had dat van alles, schilderen haar het meest gelukkig maakte, dat het haar beste proteststem, haar krachtigste wapen, haar zuiverste communicatiemiddel was. Zélfs toen ze besefte dat ze als kunstschilder het mooiste van zichzelf aan de wereld kon geven, ging ze door met het opsommen van bezwaren.

Toen haar coachtijd voorbij was mompelde ik dat als het haar in deze mate aan zelfliefde, zelfvertrouwen, moed, discipline, urgentie en contact met zichzelf ontbrak, ze zich er maar beter bij neer kon leggen dat ze een wandelend compromis was.

Eindelijk werd het stil.

Gespannen wachtte ik af.

Toen schreeuwde ze dat ik een WAARDELOZE COACH was, en stampvoetend verliet ze de ruimte.

Trillend nam ik een nipje van mijn groene thee.

De volgende ochtend, onderweg naar mijn coachruimte, zag ik een langwerpig pakje voor mijn deur liggen. Ik raapte het op, scheurde het papier eraf en stond met een prachtig, ontroerend schilderijtje in mijn handen.

HEB JIJ OOK EEN ZETJE NODIG?

Roca Coaching is er speciaal voor creatievelingen (wel dan niet werkzaam in de creatieve sector) die vastzitten en daardoor niet het maximale uit hun leven en/of hun werk halen.