Lieve coach help me - 3

Lieve coach help me - 3

'Lieve coach, mag ik even bij je aankloppen? Ik ben een creatieveling die niet uit zijn leven/werk/creativiteit haalt wat erin zit. Ik beschik over een kop verstand en ik kan van alles, maar het lukt me niet mijn talenten tot uitdrukking te brengen. HELP, ik zit vast!'

Herken jij je in bovenstaand fragment? Mail mij dan jouw probleem en jouw vraag en ik geef antwoord. Daarnaast behandel ik elke donderdag in Lieve Coach Help me! anoniem een van de gestelde vragen; vandaag is het de vraag van Ineke, beeldend kunstenaar.

VRAAG: Lieve Coach, ik zit met m'n handen in het haar! Mijn idee is te complex. Wat moet ik doen?! Bedankt, Ineke.

ANTWOORD: Lieve Ineke, allereerst zorg je ervoor dat jouw creativiteit weer gaat stromen. Hoe? Door geen voorwaarden te stellen aan jezelf en/of je idee. Door niet geforceerd aan structuur, koppen en staarten of thematiek te denken. Probeer het ding nog niet te vangen! Schrijf, teken, schets wat er in je opkomt. Zonder er over na te denken, of het plan te beoordelen. Hoe ruikt het? Hoe voelt het? Welke woorden, beelden, emoties neem je waar? Geniet van dit proces en durf dingen toe te laten waarvan je nog niet wist dat ze er waren. Ga dan in een later stadium eens kijken wat je er uitgebraakt hebt, nieuwsgierig. Laat de kritische jury nog maar even thuis. Zie je verbanden? Betekenis? Hoofd- en bijzaken? Noteer deze. Bestudeer dit opnieuw. Dit proces kun je blijven herhalen tot jouw idee voldoende helder is en je eraan toe bent jezelf op een andere manier te bevragen. Succes ermee! Kus van je coach, x

Doe je ook mee? Zo doe je dat:

Onder de titel Lieve Coach kun je elke week voor donderdag een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de mail schrijft je beknopt:

  • Je probleem
  • Je vraag
  • Of ik deze vraag wel/niet in deze rubriek mag gebruiken en zo ja onder welke naam. Ik kijk ontzettend uit naar jullie vragen!

Met Roca ben je niet alleen!