Lieve coach help me - 4

Lieve coach help me - 4

'Lieve coach, mag ik even bij je aankloppen? Ik ben een creatieveling die niet uit zijn leven/werk/creativiteit haalt wat erin zit. Ik beschik over een kop verstand en ik kan van alles, maar het lukt me niet mijn talenten tot uitdrukking te brengen. HELP, ik zit vast!'

Herken jij je in bovenstaand fragment? Mail mij dan jouw probleem en vraag en ik geef advies. Daarnaast behandel ik om de week op donderdag in Lieve Coach Help me! anoniem een van de gestelde vragen; vandaag is het de vraag van Peter, kunstschilder.

VRAAG: Lieve Coach, de laatste tijd zit ik in mijn atelier en er komt niks uit mijn handen. Ik heb geen ideeën, geen inspiratie, en mijn frustratie wordt steeds groter. Ik ga er bijna van hyperventileren. Wat adviseer je? Groeten, Peter.

ANTWOORD: Lieve Peter, als je de slaap niet kunt vatten stap je beter je bed uit om het ergens anders te proberen. Zo moet jij nu, om geïnspireerd te werken, dringend je atelier uit! Gebruik je werkplek voorlopig alleen om er inspiratie op te doen. Waarom? Je bent deze plek (onbewust) gaan koppelen aan jouw artistieke blokkade. Daarom moet je er nieuwe, positieve herinneringen op gaan bouwen. Ik hoor je denken; maar ik moet toch werken?! Ik begrijp je onrust Peter, maar toch kun je dat 'harde moeten' nu beter achterwege laten. Onderneem dingen waar je lijf en je bovenkamer weer enthousiast van worden. Zorg dat de boel weer gaat stromen. Neem, wat je ook doet, wel steeds een schetsboekje mee. Mocht de inspiratie je dan overvallen, kun je je idee optekenen. Mochten mijn tips niet werken, stuur me me maar een mailtje. Kus van je coach, x

Doe je ook mee?

Onder de titel Lieve Coach kun je een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de mail schrijft je beknopt:

  • Je probleem
  • Je vraag
  • Of ik deze vraag wel/niet in deze rubriek mag gebruiken en zo ja onder welke naam.

Ik kijk ontzettend uit naar jullie vragen!

Met Roca ben je niet alleen!