Lieve coach help me .....  ik overweeg een carrièreswitch maar ik ben bang! (nummer 7)

Lieve coach help me ..... ik overweeg een carrièreswitch maar ik ben bang! (nummer 7)

“Lieve coach, mijn carrière als theatermaker was altijd al moeizaam maar sinds corona is deze volledig tot stilstand gekomen; geen opdrachten, geen vooruitzichten. Ik overweeg een carrièreswitch maar ben bang de verkeerde keuze te maken. Heb jij tips? Reuze bedankt!”  Maaike (actrice).

Lieve Maaike, goed dat je dit ter sprake brengt. Veel Creatievelingen, -merk ik in mijn praktijk-, worstelen met dit probleem. Ik geef 5 opdrachten waarmee je de eerste stappen kunt zetten. Denk hierbij vooral aan je werksituatie VOOR Corona. De maatschappij zal uiteindelijk zijn draai weer vinden, gebruik de actuele situatie daarom alleen om jouw al bestaande twijfel op scherp te zetten. Daar gaat ie:

  •  Som alle pluspunten van je beroep eens op en breng deze terug tot de essentie (bv contact met mensen, uitgedaagd worden, mijn fantasie gebruiken etc).
  • In hoeverre ervaar jij deze pluspunten daadwerkelijk in jouw beroepspraktijk? Noteer op een schaal van 0 tot 10.
  • Hoe groot schat jij de kans dat dit in de toekomst gaat verbeteren? Heb je ideeën hoe je dat aan wilt pakken? Geeft deze vraag jou energie?
  • Stel jezelf de vraag of er andere beroepen zijn waarin deze elementen ook voorkomen. Denk vrij! Schrijf alles op, zonder je af te vragen of dat iets is wat je echt wilt en of het haalbaar is. Zit er iets tussen waar je enthousiast van raakt?
  • Schrijf beknopt alle argumenten op waarom je NIET van baan zou veranderen. In hoeverre hebben ze met angst voor verandering te maken?

Veranderen van baan is een lastig, emotioneel en vaak ook eenzaam traject. Overweeg je iemand in de arm te nemen zodat je er een uitdagend, dynamisch en creatief proces van kunt maken? Mail dan voor een gratis kennismaking naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben jij ook een creatieveling die vast zit? Stuur een mail met jouw probleem en vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt antwoord. Om de week behandel ik (desgewenst  anoniem) op donderdag in Lieve Coach Help me! een van de gestelde vragen. Ik kijk uit naar jullie vragen!

 Met Roca ben je niet alleen!