LIEVE COACH, HELP ME … WAAROM HOUD IK NIET VAST AAN MIJN EIGEN SMAAK EN MENING? (nummer 8)

LIEVE COACH, HELP ME … WAAROM HOUD IK NIET VAST AAN MIJN EIGEN SMAAK EN MENING? (nummer 8)

'Lieve coach, ik ben het zat dat ik altijd maar goed gevonden wil worden! Ik ben nu 43, moeder, en als fotograaf best succesvol. Maar als ik, wie dan ook, mijn foto's laat zien, is het alsof de mening van die ander de enige waarheid is. Ik wil dan alleen nog maar goed gevonden worden! Waarom houd ik niet vast aan mijn eigen mening en smaak? Groet, Maxi'

Hoi Maxi, goed is niet meer dan een optelsom van criteria in een bepaalde tijd binnen een bepaalde cultuur. Het is subjectief en aan verandering onderhevig. Belangrijker is dus de vraag wat jóuw criteria zijn. Dit te weten, en kunnen benoemen, wanneer je iemand je werk laat zien biedt echt houvast.

Nog een tip: probeer voortaan, voor je je werk aan iemand laat zien, eens voor jezelf te bepalen wat je uit zo'n ontmoeting wilt halen: Wil je je werk toetsen? Wil je ervan leren? Wil je je werk verkopen? Wil je jezelf laten inspireren? Op die manier lukt het misschien de ontmoeting meer gelijkwaardig te laten zijn. Tot zover, succes!

Ben jij ook een creatieveling die vast zit? Mail dan jouw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en ik mail je mijn reactie. Om de donderdag behandel ik bovendien (desgewenst anoniem) in Lieve Coach Help me! een van de door jullie gestelde vragen. Ik kijk uit naar de vragen!

Roca Coaching; voor creatievelingen die in leven en werk van stagnatie naar actie willen: met Roca ben je niet alleen!