VASALIS

VASALIS

Per dag voer ik doorgaans twee coachingsgesprekken. Tussendoor, om mezelf te op te laden, luister ik naar muziek en ik lees. Zo verorberde ik vandaag een deel van 'Red ons van de dichters' van Menno Wigman. Daarin kwam ik deze prachtregel van M. Vasalis tegen:

'Diep uit mijn jeugd, waarover nooit een doodsbericht

gekomen is, maar die is zoekgeraakt, vermist

komt dit gevoel'

In de kantlijn schreef ik: “Het vermogen af te dalen naar wie we in essentie zijn, onze oerdromen, verlangens, landschappen, angsten, als ook de opgedane littekens, helpt ons richting te bepalen binnen de overrompelende complexiteit van leven.”

Omwille van bovenstaande probeer ik als coach mensen dichterbij zichzelf te brengen o.m. om van daaruit gedragscodes te ontcijferen en desgewenst te doorbreken. Eén manier om dat te bereiken is door contact te maken met jezelf als kind. Wil je het proberen?

… neem een jeugdfoto van jezelf. Kijk goed naar het kind en sluit je ogen. Wat neem je waar? Wie is hij/zij? Welk gevoel roept ze op? Waar is ze? Wat doet ze? Heeft ze iets nodig?

Alles wat je waarneemt is goed, probeer er geen oordeel over te hebben of er meteen betekenis aan te ontlenen, ontmoeten, kennismaken is genoeg.

Als je in de toekomst nu nog eens voor een lastige beslissing staat, sluit dan opnieuw je ogen en denk aan dit kind. Misschien werpt zij/hij een heel ander licht op de zaak :)

 

Wil je meer weten over mij en Roca Coaching?

Bel of mail voor een gratis kennismaking: 06-16852729, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op de website van Roca Coaching Den Haag

 

*M. Vasalis dichteres en psychiater (1919-1998)

*Menno Wigman, dichter, schrijver (1966-2018)